Nezodpovědný krok, ohrožená prosperita. Podnikatelské svazy kritizují demisi vlády

Podnikatelská veřejnost je znepokojena tím, že po demisi vlády, kterou ohlásil premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), nastane v Česku šestiměsíční nestabilní období, než se budou konat volby. Tato situace bude ohrožovat prosperitu země, tvrdí Hospodářská komora. Svaz průmyslu a dopravy rozhodnutí předsedy vlády považuje za nekoncepční a neodpovědné. Dopad na kurz koruny a akcií byl ale v úterý jen mírný.

„Pád vlády není dobrou zprávou pro podnikatele z několika důvodů. Vláda se zavázala ke konci svého mandátu vyřešit některé palčivé problémy současného podnikatelského prostředí a podnikatelům alespoň trochu ulevit ze zátěže, kterou jim naložila,“ uvedla v tiskovém prohlášení Hospodářská komora.

V této chvíli ale podle komory není dořešeno ani urychlené snížení byrokratické a administrativní zátěže podnikatelů a v programovém prohlášení vlády avizované zkvalitnění legislativy. Nejsou dořešeny ani důležité infrastrukturní projekty v dopravě (okruhy, dálnice, přivaděče) i v oblasti vysokorychlostního internetu a na něj navázaných miliard z EU.

Celý článek si můžete přečíst zde!