Už 15 let hájíme zájmy českých exportérů

• Našimi členy jsou velké exportní korporace i malé a střední firmy
  • S předními experty predikujeme každý měsíc vývoj exportu ČR
  • Pravidelně pořádáme prestižní Exportní fóra, setkání úspěšných exportérů se zástupci státních institucí
  • Exportní fóra – místo pro výměnu názorů a informací mezi exportéry a bankovním sektorem

Členové výboru Asociace exportérů

Ing. Jiří Grund

předseda představenstva

Působí ve společnosti GRUND a.s., která vyrábí koupelnové předložky vysoké jakosti a designu již od roku 1990. Devadesát procent svých výrobků vyváží firma GRUND do 40 zemí světa. Generálním ředitelem společnosti je Jiří Grund mladší, který převzal vedení po svém otci v roce 2011. Společnost GRUND má své sídlo v Mladých Bukách a zaměstnává cca 200 lidí.

Ing. Otto Daněk

předseda představenstva

Púsobí ve společnosti ATAS elektromotory Náchod a.s., která je již od roku 1928 tradičním českým výrobcem nejen elektromotorů pro všeobecné použití, ale také „zákaznických“ motorů, konstrukčně přizpůsobených účelu použití. Firma vyváží své motory kromě ČR do dalších 50 zemí světa a zaměstnává více jak 750 lidí.

Ing. Tomáš Papírek

člen představenstva

Působí v brněnské společnosti Delong Instruments a.s. Firma zabývající se elektronovou optikou, mikroskopií a vakuovou technologií byla založena v roce 1992. Společnost Delong Instruments nese své jméno po slavném profesorovi Arminu Delongovi, dlouholetém řediteli Ústavu přístrojové techniky Akademie věd v Brně, který získal v roce 2005 známé ocenění „Česká hlava“. Firma vyváží své produkty do téměř celého světa a zaměstnává 80 lidí.

Ing. Ivor Poprach, Ph.D

jednatel společnosti

Působí ve společnosti Boltjes Group, kterou tvoří Boltjes International CZ, Boltjes Serial Production NL a Boltjes Ukraine UA. Boltjes Group byla založena v roce 1988 panem Hillebrandem Boltjesem a specializuje se na výrobu trubkových a profilových systémů pomocí různých svařovacích a pájecích metod. Firma vyváží své produkty do více jak 15 zemí světa a zaměstnává 125 lidí.

Ing. Jiří Šilhán

člen představenstva

Působí ve společnosti PAS Jablonec a.s., která byla založena v roce 1990 a je jedním ze dvou největších výrobců skleněných perlí v České republice a jedním z největších výrobců růženců ze skleněných perlí na světě. Firma výváží své produkty do USA, západní Evropy, ale take na netradiční trhy Jižní Ameriky a Asie. V současné době je ve společnosti PAS Jablonec zaměstnáno 60 lidí.

Ing. Michal Mika

jednatel společnosti

Působí ve společnosti LOGAREX Smart Metering, s.r.o. Firma byla založena v roce 2011 a jako vývojová, výrobní a dodavatelská firma se specializuje na pokrytí potřeb energetického odvětví se zaměřením na měření, zpracování a přenos dat. Společnost se zaměřuje na komplexní řešení požadavků zákazníka.