Už 15 let hájíme zájmy českých exportérů

• Našimi členy jsou velké exportní korporace i malé a střední firmy
  • S předními experty predikujeme každý měsíc vývoj exportu ČR
  • Pravidelně pořádáme prestižní Exportní fóra, setkání úspěšných exportérů se zástupci státních institucí
  • Exportní fóra – místo pro výměnu názorů a informací mezi exportéry a bankovním sektorem

Aktuální informace

Index: Růst českého exportu se v 1. pololetí 2019 zastaví

Růst českého exportu se v prvním pololetí příštího roku zastaví. Výkonnost českého vývozu slábne, jak ubývá zakázek, slábne poptávka v zahraničí a výrobní kapacita firem je plně využita. Ukazuje to Index exportu, který sestavuje Asociace exportérů a Raiffeisenbank. V září stoupl vývoz tuzemských firem o jedno procento meziročně.

Celý článek

Index Exportu: setrvačností k novému rekordu

Evropské i české předstihové indikátory jsou na pěti, respektive čtyřletých minimech a exportní index má taktéž namířeno k nule. Pravděpodobně ještě v prvním čtvrtletí se bude držet ještě těsně nad nulou, ale dnes je již téměř jisté, že s největší pravděpodobností v průběhu prvního pololetí příštího roku se ponoří pod nulu.

Celý článek

Firemní půjčky jsou nejdražší za šest let

Úrokové sazby letos zvýšili bankéři České národní banky už pětkrát, což nejcitelněji dopadlo na financování tuzemského byznysu. Průměrná sazba z bankovních půjček firmám podle regulátora přesáhla poprvé po více než šesti letech tři procenta.