Už 15 let hájíme zájmy českých exportérů

• Našimi členy jsou velké exportní korporace i malé a střední firmy
  • S předními experty predikujeme každý měsíc vývoj exportu ČR
  • Pravidelně pořádáme prestižní Exportní fóra, setkání úspěšných exportérů se zástupci státních institucí
  • Exportní fóra – místo pro výměnu názorů a informací mezi exportéry a bankovním sektorem

Aktuální informace

Ropa a zemní plyn tlačí bilanci dolů

Podle dnes zveřejněných čísel skončila v červnu bilance zahraničního obchodu v národním pojetí v běžných cenách přebytkem 18,8 mld. Kč., což představuje mírný meziroční pokles o 1,3 mld. Kč.

Před 20 lety vstoupila na finanční trh AKCENTA CZ

AKCENTA CZ rozvířila svým vstupem na finanční trh v roce 1997 stojaté bankovní vody. Jejím cílem bylo nabídnout firmám efektivnější způsob, jak realizovat zahraniční platby a devizové operace. Tato ryze česká firma uspěla, dnes má přes 30 tisíc klientů a úspěšně působí v dalších státech Evropy.

Celý článek

Čeští vývozci se vrací do Ruska. Místo hotových výrobků však dodávají stále častěji jen polotovary

Podle místopředsedy Asociace exportérů Otto Daňka může do optimistických předpovědí dalšího vývoje zasáhnout také posilování koruny. "Po prvních dvou týdnech od dubnového ukončení intervence České národní banky se zdálo, že koruna hledá směr, kterým se má vydat. Nyní už je zřetelně jasné, kam to bude, a jedinou neznámou je pouze rychlost jejího posilování," upozorňuje Daněk.